matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi ;||
Martaaa:
Uprość wyrażenie: 2*3
20
−5*3
19
−−−−−−−−− 9
9
(2
3
√
4
−4
3
√
32
)*(−
3
√
108
)
−1
21 paź 17:08
grander:
pomagam
21 paź 17:10
grander:
3
19
(2*3−5*1)
3
19
(6−5)
=
=3*1=3
((3)
2
)
3
3
18
21 paź 17:13
Martaaa:
ok, dzieki
D
1
4
(
) do potęgi
3
5
21 paź 17:22