Dana jest funkcja logarytmiczna o wzorze f(x)= log_4 (x-k) +3
Zauberin: Dana jest funkcja logarytmiczna o wzorze f(x)= log4 (x−k) +3 , gdzie k jest parametrem.
Dziedziną funkcji f jest przedział (2, +nieskończoności). Podaj wartość parametru k, a
następnie:
a) oblicz wartość funkcji f dla argumentu 18
b) oblicz argument dla którego wartość funkcji f wynosi 3.5
c) określ, dla jakich argumentów funkcja f przyjmuje wartości dodatnie.
21 paź 16:45
martyna:
9 lis 19:22
krystek: x−k>0 ⇒x>k czyli k=2
stąd y=log4(x−2)+3 i liczysz
9 lis 19:53
krawatka: oblicz warosc funkcji f dla argumentu 18
21 sty 17:35
krawatka: rozpisz to zadanie czy to jest calosc
21 sty 17:35