matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Określ dziedzinę funkcji:
EwKa:
Określ dziedzinę funkcji: a) f(x)= log
2
x
1−x
b) f(x)= log
x
+
1
(4−x
2
) c) f(x)= log
x
2
−
1
(x
2
−2x−3) d) f(x)= log
x
+
3
x
x+1
21 paź 16:41
dero2005:
log
a
b a>0 i a≠ 1 b>0
21 paź 19:46