dany jest trójkąt równoboczny o obwodzie 14
max: dany jest trójkąt równoboczny o obwodzie 14. Stosunek ramienia trójkąta do jego podstawy jest
równy 3:2 Podstawa trójkąta ma długość
a6
b5 1/4
c4
d3 1/2
21 paź 14:18
sushi_ gg6397228:
zapisz sobie zaleznosci
2b+a= 14
i ukladzik rownan
21 paź 14:20
max: czyli a=3 b=2
21 paź 14:23
sushi_ gg6397228:
czyli od dzisiaj
2*2+3= 14 ==> MEDAL FILTZA dla tego Pana
21 paź 14:27
max: sory ale tego nie rozumiem
21 paź 14:30
sushi_ gg6397228:
ukladu rownan nie umiesz rozwiazac
21 paź 14:31
max: nie wychodzi pokaż jak zrobiłeś z wynikiem w tedy pojmę co w tym chodzi
21 paź 14:35
sushi_ gg6397228:
masz odpowiedzi wiec mozesz je dopasowac do ukladu rownan
21 paź 14:37