oblicz pole
maja: Oblicz pole trójkąta ABC,w którym|AB|=6 ,|BC|=9 ,∠ABC=30stopni
21 paź 14:13
sushi_ gg6397228:
zrob rysunek
| | 1 | |
P= |
| a*b* sinus (kata miedzy bokami a i b ) |
| | 2 | |
21 paź 14:24
maja: wiesz rysunek mam ale za bardzo nie wiem jak podejsc do tego ,możesz mi pomóc?
21 paź 14:53
sushi_ gg6397228:
juz napisalem gotowy wzor tylko podstawic pokaz ten rysunek na forum to zobacze co tam
spłodziłas
21 paź 15:00
maja: nie wychodzi mi tan rysunek na forum
21 paź 15:05
sushi_ gg6397228:
to trzeba sie nauczyc, kreski omzesz zrobic , zamiast kata mozesz dac kropke a litery to
wcisnac "T"
21 paź 15:09
maja: nie dam rady ci narysować nie wychodzi mi .
21 paź 15:13
sushi_ gg6397228: postaraj sie , bierzesz kreska "/" i ustawiasz na kratce i ciagniesz w dol , potem w prawo,
potem do gory i masz trojkat
21 paź 15:15
maja:
21 paź 15:19
sushi_ gg6397228:

wzor masz podany to tylko liczyc
21 paź 15:21
maja: Wyszło mi 27pierwiastek 3/2
21 paź 15:38
maja: Czy to będzie dobrze?
21 paź 15:44
21 paź 22:04
maja: Słuchaj możesz to bardziej rozpisać ,bo za bardzo nie wiem jak Ci to wyszło,co oznacza to w tym
nawiasie kwadratowym.
22 paź 10:11
sushi_ gg6397228:
pole podaje sie w jednostkach kwadratowych
a=6
b=9
22 paź 10:26
sushi_ gg6397228:
jak napisze np:
Q= 6 to co obliczylem ( długosc, pole, objetosc) po tym zapisie nie wiadomo
jak dam Q= 6 [j] to wiadomo ze dlugosc
Q= 6 [j2] to wiadomo ze pole
22 paź 10:31