układ równań
ewcia1829: ∑2x+3y=5
x= −1
21 paź 13:59
sushi_ gg6397228:
jak jest taki po podstawiasz do pierwszego za "x" "−1" i wyliczysz "y"
21 paź 14:03
ewcia1829: to wychodzi 2

? i to równanie ma jedno rozwiązanie
21 paź 14:11
sushi_ gg6397228:
2x+3y=5
x=−1
to wtedy 2*(−1) +3*y= 5 ==> y= ... POPRAW się
21 paź 14:19
ewcia1829: y= i 2 mnożę przez każdą liczbę i
y = 60
21 paź 14:40
sushi_ gg6397228:
2*(−1)= ...
21 paź 14:42
ewcia1829: 2x ( −1)=3y=5
−2=3y=5
3y=7 / 3
y = 2 i jedna trzecia
x = −1
tak

? bo nic innego już nie wymyślę
21 paź 15:02
sushi_ gg6397228:
3y=7
x=−1
wiec co to byly za wczesniejsze wartosci "y'
21 paź 15:04