Obwód
Ala: Odcinek AC jest przekątna kwadratu ABCD. Oblicz pole i obwód tego kwadratu, jeśli wiadomo że
A(−5,−1) C(1,5)
21 paź 13:39
sushi_ gg6397228:
oblicz dlugosc odcinka |AC|
potem z warunku na przekatna kwadratu wyznacz dlugosc boku
nastepnie oblicz obwod i pole kwadratu
21 paź 13:41
Ala: a wyszło mi 6
dobrze?
21 paź 13:50
think: dobrze
21 paź 13:52
sylwek:
|AC| =
√36 + 36 = 6
√2
| | 1 | | 1 | |
P = |
| *|AC|2 = |
| *72 = 36,
|
| | 2 | | 2 | |
a = 6
L = 4a
21 paź 13:54
Vviyty: ∑
12 sty 13:58
Vviyty: Dobrze
12 sty 13:58
gej:

≈36
∞897/255
26 mar 19:31