pomocy
ewaaug25@wp.pl: ewaaug25@wp.pl: Zad 1. Dana jest funkcja f określona wzorem f/x/ = −2x + 4.Przedział,a wtórym
wartości tej funkcji są ujemne,to: A. (2,∞) B. <2,∞) C. (−∞,2) D. (−∞,−2) Zad.2. Funkcja f (x)
= (3m +9)x +4m jest malejąca dla : A. (−∞,−3) B.(3,∞) C. m∊(−∞,3) D.m∊<3,∞) Zad.3 Dana jest
funkcja kwadratowa f(x)=x(do kwadratu)+2x−4.Zbiorem wartości tej funkcji jest: A.<−5,∞)
B.<−1,∞) C. (−∞,−1> D.(−∞,−5) Zad.4. Dana jest funkcja kwadratowa f(X) =x(do
kwadratu)−8x−5.Funkcja jest rosnąca w przedziale: A. <4,∞) B. <−4,∞) C.(−∞,21> D.(21,∞) Zad.5.
Liczba −5 nie jest rozwiązaniem równania: A.x(DO KWADRATU)−25=0, B. x(do kwadratu)+25=0 C.x(do
kwadratu)+5x=0 D. x(do kwadratu)+10x+25=0 Zad.6Podaj wszystkie rozwiązania nierówności −x(do
kwadratu)+3x −7<0 A.liczba 0 B.liczba 7 C.nie ma rozwiązań D.zbiór liczb rzeczywistych
Zad.7.Dana jest funkcja kwadratowa f(x)=−x(do kwadratu)+6x+c.Do wykresu tej funkcji należy
punk A =(−2,−9).Parametr c jest równy: A.−25 B.−17 C.7 D.17 Zad.8Dana jest funkcja
f(x)=(3m−1)x−7.Wyznacz parametr m,tak aby miejscem zerowym funkcji była liczba x= −3. Zad.9.
Wyznacz wzór funkcji liniowej,której wykres przechodzi przez dwa punkty A=(1,4) i B.=(−2,5).
Zad10.Naszkicuj parabolę o podanym równaniu y=3(x+2)do kwadratu −1. Zad.11. Dany jest wzór
funkcji kwadratowej f w postaci ogólnej.Zapisz wzór w postaci kanonicznej. f(x)=−2x(do
kwadratu) +3x+1. Zad14 Wyznacz zbiór wartości funkcji f określonej wzorem f(x)=2x(do
kwadratu)+4x − 3. Zad.15.Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji f w przedziale mając
dane: f(x)=−2x(do kwadratu)+12x − 10, x∊ <0,1> Zad16.Rozwiąż równanie : (3x−5)(do
kwadratu)−2x(5x−10)=50 Zad17.Rozwiąż nierówność: 7x+12>x(do kwadratu). Bardzo proszę o pomoc w
rozwiązaniu mam problem z tymi zadaniami,a są bardzo pilne.
21 paź 10:30
ewaaug25: Pomóżcie mi rozwiązać te zadania,proszę

!
21 paź 23:46
ewaaug25: To są zadania semestralne,pomóżcie to pilne


!
29 paź 15:36
ewaaug25: Nie było mnie na tych zajęciach bo byłam chora a muszę rozwiązać te zadania
29 paź 16:06
wal: milcz
18 kwi 20:45
Klaudiaaa ;): Dana jest funkcja f(x)=9x do kwadratu−10x+1 . Wyznacz zbiór wartości tej funkcji , jej oś
symetrii i monotonicznośc .
16 sie 15:23