równania kwadratowe zupełne
morena: a)6x
2+4x+
23=0
b)0,04x
2−0,4x=1
e)2x+
1x=3
f)
12x
2−10=6x
21 paź 10:20
sushi_ gg6397228:
a,b,f) na jedna strone i delta
c i d) mnozymy na krzyz i potem na jedna strone i delta
e) mnozymy obustronnie przez "x" i potem na jedna strone i delta
21 paź 10:23
morena: czyli a=
6x2+4x+
23=0
a=6 b=4 c=
23
Δ= b
2−4ac
Δ=4
2−4*6*
23
Δ=16−4*6*
23
Δ=0
| | −b | | −4 | | −4 | | −1 | |
x0= |
| = |
| = |
| = |
|
|
| | 2a | | 2*6 | | 12 | | 3 | |
21 paź 10:34
sushi_ gg6397228:
tak
21 paź 10:38