jak wyliczyc x
tairaw: mam takie pytanie jak obliczyć z tego x :
57,6= 2: 1/72+1/x nie mam zielonego pojecia prosze o odp
20 paź 21:58
tairaw: a tak dla lepszego rozpatrzenia
20 paź 22:05
20 paź 22:05
tairaw: tak
20 paź 22:06
20 paź 22:06
tairaw: no tak jak grześ napisał
20 paź 22:07
Grześ: Jedziecie, pamiętajcie, że x ≠ 0
20 paź 22:09
Kejt:
dokończ..
powinno wyjść ok, zakładając, że dobrze to przepisałam..
20 paź 22:09
Kejt: wrr.. no to się pytałam..
20 paź 22:09
Grześ: Jaki Fail
Kejt 
Teraz możesz rozwiązywać
20 paź 22:10
tairaw: niestety źle
20 paź 22:10
^^: 57,6=2: (x+72)/72x
57,6=2x72x/x+72
576/10=144x/x+72
dalej mnozysz na "krzyz" (tylko go nie bron;>) i samo wychodzi
20 paź 22:10
tairaw: wynik to 48 to wiem ale jak dojść
20 paź 22:10
Grześ: Gdzie jest krzyż

20 paź 22:11
tairaw: nie idzie sie połapać co napisałeś " ^^ "
20 paź 22:11
Kejt: jak fail.. jaki fail.. to, że nie umieją tego nawet porządnie zapisać to już nie moja wina
20 paź 22:12
Grześ: Dobrze napisał ^^, tylko nie używał wzorków i nie wygląda to ciekawie
20 paź 22:13
Kejt: powinno być w nawiasie..
20 paź 22:13
tairaw: to ja to wyliczyć

KEJT napisz po polsku to jakoś
20 paź 22:13
Grześ: Dobra
Kejt nie bulwersuj się

Ja jak czasem widzę zapis tu na forum, to krew mnie zalewa

Najlepsze są opisowe jakiegoś złożonego wyrażenia.
20 paź 22:14
Kejt: tak, opisowe to już rewelacja jest

tzw. wyższa szkoła jazdy
20 paź 22:16
^^: 
nie chcialo mi sie bawic

a zapisalem to w taki sposob jak ty podales zadanie wiec nie oczekuj od kogos czegos czego sam
nie zrobiles
20 paź 22:16
Grześ: Tak jest

Oko za oko " ^^ "
20 paź 22:17