Wiedząc,że |PR|=4m |RS|=3m |PS|=8m+2, określ dla jakich watrośći parametru
marrowgar:
20 paź 20:25
Jack:
dokończ zadanie
20 paź 20:27
marrowgar: jestem tu 1 raz wybacz:
Wiedząc,że |PR|=4m |RS|=3m |PS|=8m+2, określ dla jakich watrośći parametru 'm' punkty P,R,S są
współliniowe.
20 paź 20:28
Jack:
zrób rysunek i ułóż równanie opisujące długość tego odcinka.
20 paź 20:30
kiko:
4m+3m=8m+2
m=−2
20 paź 20:33
Jack:
eh...
20 paź 20:33
Jack:
ban do końca życia!
20 paź 20:34
bomber: 4m+3m+8m+2>0 czy to jest poprawne ?
20 paź 20:36
Jack:
tak ,choć ważniejsze to te 4m>0, 2m>0 i 8m+2>0. Na początek trzeba ułożyć odpowiednią równość.
20 paź 20:41