proszę
kama: Po skróceniu ułamek 2x2 − 4x / x−2 dla x= 2 jest równy
20 paź 18:57
Grześ: dla x=2 nie można tego skrócić, bardziej dla x≠2
20 paź 19:00
kama: o to mi chodziło tylko nie wiedziałam jak dać ten znak

proszę o pomoc
20 paź 19:02
Grześ: rozłóż 2x2−4x = 2x(.....)
20 paź 19:03
kama: ale nic mi to nie mówi. Proszę o pomoc bardzo poniewaz mam na jutro 130 zadan maturalnych
oddacc i daje te z ktorymi nie daje rady,
20 paź 19:05
Grześ: Nie umiesz wyłączyć przed nawias

Nie bądź śmieszny.
20 paź 19:09
kama: zrobiłam wyszło 2x
20 paź 19:15
Grześ: jakoś dziwie się że z takim przykładem masz problem, ciekawe jak te 130 zadań zrobisz
20 paź 19:16
kama: gdybyś zrobił już ponad 100 zaczeło by Ci się motac w głowie

pozatym te zadania są z całego
materiału ze wszytskich działów. Z jednych jestem lepsza z drugich gorsza, cóz zycie..
Nie każdy umysł będzie ścisłym?
20 paź 19:22
Grześ: No nie,

Ale życzę powodzenia przy nich
20 paź 19:28
kama: dziękuję bardzo
20 paź 19:30