pomocy
kama: wartość liczbowa wyrażenia (a2 − 16) (a+2) dla a = √2 wynosi
20 paź 18:54
Grześ: W czym problem

Podstaw wartość
√2 pod a i oblicz... Chyba to potrafisz zrobić
20 paź 19:01
kama: mam problem z pierwiastkami. jakbym umiala to bym nie dawała zadania na tą stronę
20 paź 19:04
toja: Zastosuj tzw "metodę ścierki" w swoim wzorze zmaż a i wpisz w to miejsce √2
później wykonaj rachunki pamiętając0 kolejności wykonywania działań.
20 paź 19:06
Grześ: Dobra metoda
toja, trzeba taką opublikować
20 paź 19:08
toja: (√2)2=√2*√2
20 paź 19:09
Palinka28: (
√22−16)(
√2+2)=(2−16)(
√2+2)=−14(
√2+2)=−14
√2−28
20 paź 19:54
Aneta: błąd wprowadzasz !
9 sty 00:05
Aneta: ( a2−16 ) (a+2) dla a √2 = ( √2a2 −16) ( a+2)a2(√2+2)= (2−16 )= −14 ( √2+2)
odpowiedz D
9 sty 00:12
Radek: a√2=a+2
30 paź 21:40