wyrazenie algebraiczne
ola: zad.1 Wartość wielomianu W(x) = 2x4 − 5x2 +3x − 2 dla x= −2
20 paź 18:50
Grześ: A jak myślisz masz dany x, to co możesz zrobić

Może mamy Ci wszystko wymnożyć
20 paź 19:02
kama: hmm właśnie chodzi o to, że obliczylam to jeszcze rozumiem tylko wyszedł mi inny wynik niz w
odpowiedziach i nie mogę znależc błedu. dlatego bardzo bym prosiła
20 paź 19:03
Grześ: o ludzie, przy takim prostym rachunku

w(−2)=2*(−2)
4−5*(−2)
2+3*(−2)−2=2*16−5*4−6−2=32−20−8=4
Tyle Ci wyszło
20 paź 19:07
ola: Tak tyle mi wyszło a w odpowiedziach podyktowanych przez nauczyciela jest:
A 18
B 100
C 44
D 40
dlatego mysle ze to zle
20 paź 19:11
Grześ: Swoich obliczeń jestem pewny, może źle go przepisałeś , nie wiem. Czasem zdarza się że
odpowiedzi do zadania są złe, więc nimi nie trzeba się aż tak sugerować.
20 paź 19:13
kama: Rozumiem Cię doskonale lecz skoro nauczyciel podał proponowane wyniki więc się nimi
sugerowałam.
20 paź 19:17
Grześ: Zmieniasz nicki

Ja nie wiem, najlepiej polegać na własnych obliczeniach, a nie na odpowiedziach. Jak chcesz to
dokładnie posprawdzaj kolejne kroki rozwiązania
20 paź 19:19