matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzory viete'a
qwerty:
Jak można to rozpisać żeby wyszły wzory Viete'a
1
x1
2
+
1
x2
2
20 paź 18:35
Jack:
1
1
1
1
2
+
= (
+
)
2
−
=
x
1
2
x
2
2
x
1
x
2
x
1
*x
2
x
1
+x
2
2
=(
)
2
−
x
1
*x
2
x
1
*x
2
20 paź 19:47