matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby rzeczywiste
Ernest:
Oblicz: a)
√
7 − 4
√
3
= b)
√
3 − 2
√
2
= c)
√
7 − 2
√
2
= Jaka jest metodyka / sposób otrzymania wyniku?
20 paź 17:40
Ernest:
Proszę o pomoc
22 paź 17:16
Jack:
zwinięcie do wzoru skróconego mnożenia (a−b)
2
.
22 paź 18:53