matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyraz zmienna y przy pomocy zmiennej x :
Tadzik:
a) x = 5
y+1
√
10
b) x =
5
y−2
20 paź 16:24
Grześ:
a) x=5
y+1
log
5
x=y+1 y=.... Chyba jest dobrze
20 paź 16:32
Grześ:
Z drugim sam może spróbuj zrobić
1
Zauważ, że
=a
−n
a
n
20 paź 16:35