matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartosc x w rownaniach :
Tadzik:
1
log
3
x = log
3
b +
log
3
(a+b) − 4log
3
(a−b)
2
20 paź 16:21
M:
18 kwi 06:02
M:
23 maj 18:18
Jinxia:
x>0 b>0 a+b>0 a−b>0 log
3
x=log
3
b+log
3
√
a+b
−log
3
(a−b)
4
log
3
x=log
3
(b*
√
a+b
−log
3
(a−b)
4
b*
√
a+b
log
3
x=log
3
(a−b)
4
b*
√
a+b
x=
(a−b)
4
23 maj 23:12