matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi
Maniek:
Prpszę o obliczenie
2
a) (0,8)
4
/ (2
)
4
=
3
1
b) (−6)
−
2
* (
)
−
4
=
6
c) 3
−
6
* (3
−
2
/ 3
−
3
)
−
1
=
20 paź 15:47
tusia:
a) =[(8/10)/(8/3)]
4
=(3/10)
4
=81/10000 b) =((−6)
−
2)*6
4
=6
2
=36 c)=3
−
7=(1/3)
7
20 paź 16:04