oblicz pochodna
krzysiek: f(x)=10x
20 paź 15:45
Godzio:
masz na to gotowy wzór:
(ax)' = ax * In a
chyba że z definicji ?
20 paź 16:06
krzysiek: proszę nich ktoś sprawdzi czy dobrze pochodne
f(x),=10x
f(x),=10x*1*x*10=10x*10x
20 paź 20:04
Jack:
skorzystaj lepiej ze wzoru podanego przez Godzia.
20 paź 20:07
krzysiek: podstawiłem to pod wzór podany przez Godzia w tym rzecz że nie wiem czy dobrze to zrobiłem
20 paź 20:13
Jack:
gdybyś podstawił pod ten wzór to dostałbyś (10x)'=10x * ln 10.
20 paź 20:26
krzysiek: dziękuje pozdrawiam
20 paź 20:37