doszłam do momentu "skrócenia" 1 logarytmu, ale co zrobić z tą 3?
ktoś: log(3+log4(log2(x)+10)) = 1
19 paź 22:37
sushi_ gg6397228:
to zapisz co wyszlo, potem trzeba przeniesc "3" na prawo i zrobic jeszcze raz to samo
19 paź 22:41
think: log(3+log4(log2(x)+10)) = 1
log(3+log4(log2(x)+10)) = log10
3+log4(log2(x)+10) = 10
log4(log2(x)+10) = 7
log4(log2(x)+10) = log447
log2x + 10 = 47
log2x = 47 − 10
log2x = log2247 − 10
x = 247 − 10
plus cała żmudna dziedzina do obliczenia...że wszystkie liczby logarytmowane muszą być
dodatnie.
19 paź 22:47
ktoś: W odpowiedziach mi napisali 64

ale dziekuje Wam bardzo, sama bym na to nie wpadła
19 paź 22:54