pomocy
kkkk: witam. mam pytanie czy mógłby ktoś zerknąć czy dobrze to napisałem w LaTeX

:
\begin
\usepackage[polish]{babel}
\usepackage[cp1250]{imputect\
\usepackage[T1]{fontenc}
$7\left(x+\frac{1}{x}\right) −2\left(x
2+\frac{1}{x
2}\right)=9$
$Oznaczamy$
$\(t=x+\frac{1}{x} i t\geq2)$
$Zauważmy \, \ że$
$\t
2=(x+\frac{1}{x})
2=\x
2+2+\frac{1}{x
2}$
$Z \ tego \ mamy$
$\x
2=\frac{1}{x
2}=t
2−2$
$\7t−2(t
[2}−2)=9$
$\7t−2t
2+4−9=0$
$\2t
2−7t+5=0$
$\Delta=9$
$\sgrt{\Delta\}=3$
$\t
1=\frac{7−3}{4}=1\$
$\t
2=\frac{7+3}{4}=\frac{5}{2}\$
$\x+\frac{1}{x}=\frac{5}{2}\$
$\2x
2−5x+2=0\$
$\Delta=9\$
$\sgrt{\Delta\}=3$
$\x
1=\frac{1}{2}$
$\x
2=2$
\end
19 paź 22:00
sushi_ gg6397228:
"sqrt" a nie "sgrt"
w dolarach zapisuje sie wzory a nie tekst
19 paź 22:16
sushi_ gg6397228:
i indeksy gorne i dolne powinny byc "daszek" i "kreska"
i 14 linijka od dołu t[ 2}
z tego co pamietma to w LaTex'u jest z 10 linijek stalych na poczatku, U Ciebie tylko 3
np strona tytułowa mgr
\documentclass[12pt,a4paper]{report} \usepackage{t1enc}
\usepackage[cp1250] {inputenc}
\usepackage{amsmath} \usepackage{amsfonts} \usepackage{amssymb}
\usepackage[english,polish]{babel}
\usepackage{polski}
\addtolength{\hoffset}{−1.5 cm} \addtolength{\textwidth}{3cm}
\addtolength{\voffset}{−2cm} \addtolength{\textheight}{3cm}
\setlength{\parindent}{0pt} \setlength{\parskip}{0ex}
\begin{document}
%\vspace*{\stretch{1}}
\thispagestyle{empty}
\center{ \normalsize{UNIWERSYTET ....}
\\
\normalsize{WYDZIAŁ MATEMATYCZNO − FIZYCZNY}
\\
\normalsize{INSTYTUT MATEMATYKI}
\\[5cm]
\textbf{\huge{imie nazwisko}}
\\[2cm]
\textbf{\Huge{tytul pracy}}
%\\[0,5cm]
%\textbf{\huge{cdn tytuł pracy}} }
\\[4cm]
\begin{flushright}
\normalsize Praca magisterska
\\
\normalsize napisana pod kierunkiem
\\
\normalsize nazwisko osoby
\end{flushright}
\\[5mm]
\begin{flushleft}
\hspace{13mm} \normalsize Hasło identyfikujące pracę:\\
\hspace{13mm} \normalsize Analiza rzeczywista i zespolona\\
\end{flushleft}
\\[30mm]
\centerline{SZCZECIN 20...}
do domu
\end{document}
19 paź 22:26
19 paź 22:46