19 paź 21:24
sushi_ gg6397228:
5* nieskonczonosc== nieskonczonosc
19 paź 21:30
gosia: i to tak zawsze sie liczy?
19 paź 21:31
sushi_ gg6397228:
5*0 to ile wyjdzie
tylko moga sie minusy pojawic
np 5* 100000000000000000000000000000000000000000000000= ......
19 paź 21:33
gosia: spokojnie pytam dla pewnosci
19 paź 21:34
sushi_ gg6397228:
liczba skonczona(bez zera) * (+ − niskonczonosc)= + − nieskonczonosc
19 paź 21:40
19 paź 21:43
sushi_ gg6397228:
nie widze tekstu poza ekranem
zawsze trzeba rozlozyc na czynniki i potem jak sie skroci to OK
| | x−2 | |
po skroceniu zostalo |
| ==0 |
| | .... | |
| | 0 | |
ale to bylo pokazane dla "opornych " na wiedze .. = |
| = 0 |
| | 3 | |
19 paź 21:46
karolina: no tak ale zero przez zero to tez zero wiec nie mozna bylo odrazu napisac zero czy trzeba bylo
liczyc jak Ty?
19 paź 21:47
gosia: aha ok dzieki
19 paź 21:48
Jack:
00 to nie 0, ale tzw. symbol nieoznaczony (nie wiadomo ile). Trzeba kombinować tak, żeby
pozbyć się 0 w mianowniku.
19 paź 21:58