Funkcja f kazdej luczbie ze zbior......
Łukasz505: Funkcja f kazdej liczbie ze zbioru X=(4,5,6,7,8,9,10,11) przyporzadkowuje reszte z dzielenia
tej liczby przez 4.Zatem.
a) zbiorem wartosci funkcji f jest zbior (1,2,3,4)
b)funkcja f ma dwa miejsca zerowe
c)funkcja f jest malejaca
d)funkcja f jest rownowartosciowa
19 paź 20:41
Łukasz505: prosze podac tylko odpowiedz a b c lub d. nie potrzebuje rozwiazania thx z gory
19 paź 22:42
sushi_ gg6397228:
potrafisz to zrobic samemu ale sie Tobie nie chce
dla x= 4 , y= ... (4 podzielic na 4 ile daje reszty)
dla x=5 , y= ...(5 podzielic na 4 ile daje reszty)
19 paź 22:44