Zbiory
Milena: A=(1;∞),B=<4;10)
19 paź 20:34
think: i co z tymi zbiorami nie tak? Bo tak to zadanie jest ok tylko jakoś mało obfite w treść...
19 paź 20:36
Milena: dane sa zbiory A i B znajdz
AUB
A/B
B/A
A"
B"
AUB"
19 paź 20:38
think:

suma zbiorów, to obszar który jest kolorowy jedno czy dwu
A\B to ten obszar który jest tylko niebieski
B\A obszar który jest tylko czerwony
A' wszystko to co nie jest na niebiesko
B' wszystko to co nie jest na czerwono
19 paź 20:45
Joasia: najlepiej narysuj sobie na osi: A∪B =A
A"=A , ale A'=R−A czyli (−
∞,1> czyli dopelnienie A
A\B to wyrzucasz z A to co należy też do B czyli (1,4)∪<10,
∞) powodzenia z resztą
19 paź 20:46
agata: A'UB' dla A=(−4;5) i B=<−1;+n)
20 paź 14:55
agata: Sory,pomyłka.Powinno być tak: A'∩B' dla A=(−4;5) i B=<−1;+n) z góry dziękuje
20 paź 15:03
agata: Bardzo przepraszam za to co napisałam! Nie są to odpowiedzi do twojego zadania.To ja potrzebuję
pomocy ale już wpisałam wszystko gdzie trzeba.
20 paź 15:48
Bogdan:

A∪B = A
A \ B = (1, 4)∪<10, +
∞)
B \ A = ∅
A' = (−
∞, 1>
B' = (−
∞, 4)∪<10, +
∞)
A∪B' = ℛ
20 paź 16:13