matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dane są dwa zdarzenia A, B ⊂ Ω
eM:
dane są dwa zdarzenia A, B ⊂ Ω takie żę P(B) ≤ 1/3 i P(A∩B) ≥ 1/10. czy może być P(B−A) = 4/15?
19 paź 20:31
M:
18 kwi 06:03
:
1
1
7
3,5
P(B\A)=P(B)−P((A∩B)≤
−
=
=
3
10
30
15
Odp: Nie.
18 kwi 11:32