Wyznacz parametr m
ordner: Funkcja g(x)=9m2−x−20 , x∊R. Oblicz wartość parametru m, jeżeli wiadomo, że dla pewnego
argumentu funkcje f(x) i g(x) przyjmują tę samą wartość równą 61.
19 paź 20:20
Joasia: a gdzie jest funkcja f(x)? czegoś tu brakuje!
19 paź 20:32
ordner: Polecenie jest dokładnie takie, jakie widać powyżej. Nie był podany wzór funkcji f(x).
19 paź 20:33
Joasia: Z tego co tu jest mozna tylko stwierdzic tyle: 9
m2−x−20=61, czyli 9
m2−x=9
2, czyli
m
2−x=2, no i tu funkcja f pewnie wskazalaby argument x i byloby po sprawie...na moje ktos
czego zapomnial
19 paź 21:07