szybkie pytanko
czy z tw. o srodkowych trójkąta wynika ,ze:
| 1 | 2 | |||
w trójkącie równoramiennym: kazdą prosta ma zalezność h= | ,h= | |||
| 3 | 3 |
no i na wiki jest wzór na długość środkowej opadającej na odpowiedni bok
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Arodkowa_tr%C3%B3jk%C4%85ta
think
także w trójkącie równoramiennym to tylko wysokość opuszczona na podstawę pokrywa się ze
| 1 | 2 | |||
środkową i tam rzeczywiście x = | h y = | h | ||
| 3 | 3 |
nie nabijaj się, bo jakbym przeszła koło Ciebie ulicą to też by się okazało, że mnie
nie znasz
inna broszka, że wyszłoby że ja Ciebie też nie...