uprość
goska: uprość: 2√28−5√700−3√50
19 paź 20:11
sushi_ gg6397228:
wylacz czynnik przed znak pierwiastka
19 paź 20:15
nikka: = 2
√4*7 − 5
√100*7 − 3
√25*2 =
a teraz coś świta?
19 paź 20:16
goska: nie do końca
19 paź 20:22
sushi_ gg6397228:
√a*b=√a * √b
19 paź 20:28
goska: po podstawieniu do tego wzoru wychodzi: 2√4*2√7−5√100*5√7−3√25*3√2
19 paź 20:43
nikka: 2, 5 i 3 występuje tylko raz ...
√4 = ...
√100 = ...
√25 = ...
19 paź 20:45
goska: 2√4*√7−5√100*√7−3√25*√2 czy 2√2*2*√7−5√10*10*√7−3√5*5*√2
19 paź 21:16
sushi_ gg6397228: a √4= ...
wersja pierwsza tylko trzeba dopracowac
19 paź 21:24
goska: 4√2*√7−50√10*√7−15√5*√2
19 paź 21:40
sushi_ gg6397228: √4= 2 a nie √2
2*√4*√7=....
19 paź 21:42
goska: już mam problem z kojarzeniem może ciutkę większa podpowiedź
19 paź 22:24
sushi_ gg6397228:
zapisalem w poscie powyzej w pierwszej linijce "pierwiastek..= liczba"
i za niego trzeba wstawic tamta liczbe
19 paź 22:39
goska: 4√7−50√7−15√2
19 paź 22:44
sushi_ gg6397228:
nareszcie 2,5 godziny; balem sie ze nie wyrobimy sie przed 24.00
19 paź 23:02
mila: No wiesz tyle czasu na takie zadanko coś kiepsko tłumaczysz
19 paź 23:04
goska: przykre ale bardzo dawno chodziło sie do szkoły
19 paź 23:05
goska: dziękuję za pomoc
19 paź 23:06
mila: Gosiu to był zart

On wie o co chodzi .kiedyś siedziałam koło 8 godzin
19 paź 23:07