matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż że
Feluś:
Wykaż, ze log przy podstawie a liczby b = − log przy podstawie 1/a liczby b
19 paź 19:57
Feluś:
ktoś mi z tym pomoze
19 paź 20:20
think:
log
a
b
log
a
b
−log
1/a
b = −
= −
= log
a
b
1
log
a
a
−1
19 paź 20:23