matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W trapezie ABCD podstawy a=20cm, b=16cm, zaś ramiona c=6, d=5cm przedłużono do p
Ewa:
W trapezie ABCD podstawy a=20cm, b=16cm, zaś ramiona c=6, d=5cm przedłużono do pkt przecięcia się w punkcie "K". Oblicz obwód trójkąta ABK.
19 paź 19:46