Sprawdź, czy zbiów rozwiązań nierówności x^3-6x^2-4x+24<0
Bartek: Sprawdź, czy zbiów rozwiązań nierówności x3−6x2−4x+24<0 jest zawarty w zbiorze rozwiązań
nierówności Ix+1I ≥1 Liczba 2 jest pierwiastkiem wielomianu W(x)=x3−x2+mx+12. Oblicz
pozostałe pierwiastki tego wielomianu.
19 paź 15:45
sushi_ gg6397228:
wielomian === metoda grupowwania
wartosc bezwzgledna to chyba umiesz jak nie to masz z boku kompendium wiedzy mozna zobaczyc jak
sie liczy
W(2)=0 ==> m=...
W(x) : (x−2) dzielisz pisemnie i masz wielomian drugiego stopnia
19 paź 15:50