matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przykład z logarytmów
angelika:
√x
l
o
g
√
x
=10
19 paź 12:17
think:
√
x
log
√
x
= 10 /
2
x
log
√
x
= 100 log
x
100 = log
√
x
log100
1
=
logx
logx
2
2
1
=
logx / *logx
logx
2
1
2 =
log
2
x
2
log
2
x = 4 logx = 2 lub logx = −2
1
x = 100 lub x =
100
a dziedzinę to sama musisz policzyć...
19 paź 12:26