rozwiaz rownanie
stiffler: |x−2| + |x+3|=5
19 paź 10:55
19 paź 11:02
stiffler: tylko moim zdaniem jest on zle.....
moim zdaniem powinny byc przedzialy : (− niesk ; −3) <−3;2) i <2; niesk +)
19 paź 11:04
sushi_ gg6397228: a co to za roznica gdzie sie domknie przedzial
(−∞, −3) U <−3,2) U <2, ∞)
(−∞, −3) U <−3,2> U (2, ∞)
(−∞, −3> U (−3,2) U <2, ∞)
(−∞, −3> U (−3,2> U (2, ∞)
wszystkie 4 sa poprawne
19 paź 11:09
stiffler: np wyjdzie mi x=−3 a przedzial jest (− niesk ; −3 ) to odp zla a jakby byl > to by sie
zgadzalo czy nie?
19 paź 11:11
sushi_ gg6397228:
ale {−3} wyjdzie w rownosci ponizej
19 paź 11:15
sushi_ gg6397228:
1. x≤−3 ===> x= −3 rozwiazanie
2. −3<x≤ 2 ==> 5=5 czyli (−3, 2> rozwiazanie
3. x>2 ==> x=2 brak rozwiazania
jak zrobisz inna wersje
1. x<−3 ===> x= −3 brak rozwiazania
2. −3≤x≤ 2 ==> 5=5 czyli <−3, 2> rozwiazanie
3. x>2 ==> x=2 brak rozwiazania
3wersja
1. x<−3 ===> x= −3 brak rozwiazania
2. −3≤x< 2 ==> 5=5 czyli <−3, 2) rozwiazanie
3. x≥2 ==> x=2 rozwiazania
19 paź 11:23
stiffler: o dziekuje wiec jakbym nie zrobil to i tak odpowiedz sie zgadza

19 paź 11:25