matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!
Klaudyna:
4
liczby 25, x, y, 12
tworza ciag geometryczny. znajdz liczby x i y.
5
18 paź 23:45
sushi_ gg6397228:
x
2
=25y
4
y
2
=x*12
5
albo a
4
=a
1
*q
3
tak bedzie o wiele szybciej
18 paź 23:59
Klaudyna:
dziekuję
19 paź 00:00
sushi_ gg6397228:
ile wyszlo q
19 paź 00:02
Klaudyna:
q=0.8
19 paź 00:17
sushi_ gg6397228:
4
lepiej tak to zapisac
bedzie lepiej potem do mnozenia
5
19 paź 00:18
Klaudyna:
dziękuję.. wszystko się zgadza..
19 paź 00:19