pomocy! :(
Klaudyna: pierwszym wyrazem ciągu geometrycznego jest liczba −0,15, a trzecim liczba −6. znajdz drugi
wyraz tego ciągu.
18 paź 23:42
sushi_ gg6397228:
a3=a1*q2
wyraz drugi moze byc liczba dodatnia jak i ujemna ( pamietaj o tym)
18 paź 23:46
Klaudyna: dziękuję bardzo

18 paź 23:47
sushi_ gg6397228:
ile wyszlo q
18 paź 23:58
19 paź 00:04
Klaudyna: q=2√10
19 paź 00:08
sushi_ gg6397228: mowilem ,ze maja byc dwie wartosci
a2= + liczba
a2= − liczba
19 paź 00:09
sushi_ gg6397228:
q2=40
q1=+2√10 lub q2= −2√10
19 paź 00:10
sushi_ gg6397228:
zawsze mozna tez policzyc a
2=a
1*a
3 
i zobaczyc czy wyszlo dobrze
19 paź 00:12
Klaudyna: no tak, wiem juz, dziekuje..
19 paź 00:13