matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
janusz:
Rozwiąż równanie x
3
+3x
2
+x+3=0
18 paź 22:37
Kejt:
x
3
+3x
2
+x+3=0 x
2
(x+3)+1(x+3)=0 (x
2
+1)(x+3)=0 x
2
+1=0 v x+3=0 x
2
=−1 v x=... x∉ℛ
18 paź 23:06