matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązane zadanie
Eniu:
x
3
+5x
2
−x+5=0 x
2
(x−5)−(x−5)=0 (x
2
−1)(x−5)=0 (x−1)(x+1)(x−5)=0 x=1 v x=−1 v x=5
18 paź 21:58
Eniu:
błąd tam powinno być −5x
2
18 paź 22:01
Eniu:
x
3
+2x
2
−16x−32=0
18 paź 22:02
sushi_ gg6397228:
1z2 i 3z4 grupujemy
18 paź 23:34