matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozw
patryk:
z klasy liczącej 20 chłopdow i 18 dziewczyn wybrano 3−osobową delegację . Oblicz prawdopodobieństwo , że w skład tej delegacji wejdzie dokladnie 2 chłopcow
18 paź 21:36
hu:
38
3
Ω =
20
2
18
1
A =
P = A/Ω i tyle
19 paź 01:22