oblicz
Lenka : mam jeszcze jedno zad
x−log5 = log5 + 2log2 − log(1 + 2x) badz
x − log5=log5+2log2 − log(1+2x)
tylko nie wiem ktora 5 jest poprawna bo przepisywalam
18 paź 21:19
Tomek.Noah: ta po lewej
18 paź 21:19
Lenka : ok a znasz rozwiazanie?
18 paź 21:24
Lenka : zatrzymalam sie i nie wiem jak je zrobic?
18 paź 21:32
Tomek.Noah:
x=log25+log4−log(1+2x)
x=2+log(1+2x)
x−2=log(1+2x)
10x−2=1+2x
18 paź 21:37
Tomek.Noah: wykladnicza zakladam ze mialas?
18 paź 21:37
mila: x =log!0 10x=log10x wiesz już ?
18 paź 21:40
Lenka : no wlasnie nie bardzo. moglbys mi wytlumaczyc skad sie wzielo te 2 a zniknely log25 i log4?
18 paź 21:43