Jak dodac logarytmy
Gosc ^^: prosty przyklad ale nie wiem jak go wykonac, wiem ze ma wyjsc 18:
18 paź 21:14
Gosc ^^: + zamiast = w powyzszym dzialaniu
18 paź 21:15
Godzio: a jakaś niewiadoma ?
18 paź 21:15
Godzio: Ale i tak z tego Ci to nie wyjdzie
18 paź 21:16
Grześ: | | 1 | |
4log22+ |
| log 23=log 22 4+log 23 1/2=....  ? Bynajmniej nie wyjdzie 18  |
| | 2 | |
18 paź 21:18
Gosc ^^: wlasnie pierwowzor to 16log
2 4√2 + log
4 3
Myslalem ze do dobrej postaci sprowadzilem... jak wiec to rozwiazac
18 paź 21:18
Godzio: a wyjdzie ?
18 paź 21:18
Gosc ^^: a moze zly wynik przepisalem

, jaki wiec jest poprawny
18 paź 21:19
Godzio: wyjdzie 4,79248125
18 paź 21:19
Godzio:
dobrze liczyłeś ale można to po prostu zapisać w postaci:
18 paź 21:20
Gosc ^^: wlasnie wiem ale moze da jakos do wspolnej podstawy doprowadzic?
18 paź 21:21
Gosc ^^: na przyklad log2 (2*3) ale co z tymi liczbami przed log
18 paź 21:25
Adrian: log6+2log2
22 kwi 14:49