oblicz.
Lenka : help!! ;(:
18 paź 21:10
Tomek.Noah: nie wiem czy dorbze ale mi wyszlo cos takiego..
18 paź 21:11
Lenka : czyli co ?
18 paź 21:13
Tomek.Noah: bo uwzgeldnieniu warunkow to:
x<0
k>0
log(−x*k
k)−2log(3−x)=0
18 paź 21:14
Tomek.Noah: i teraz to trzbea na osi YOX narysowac i zoabczyc na liczbe rozwiazan...
18 paź 21:15
Lenka : mozesz mi wytlumaczyc czemu jest (3−x)2
18 paź 21:20
Grześ: Masz 2 log(3−x) czyli dwójka wędruje jako potęga pod logarytm...
18 paź 21:22
Lenka : tzn czemu te 2 przeniesione jest tylko do tego jednego log?
18 paź 21:23
Grześ: Bo on zrobił przynajmniej 2 przekształcenia w jednym czasie, jakby ci to napisać wrzucił tą "2"
w logarytm i jednocześnie zapisał wszystko w postaci jednego logarytmu.
18 paź 21:24
Lenka : | | (3−x)2 | |
a moge jeszcze wiedziec w jaki sposob i czemu zostalo przeksztalcone to kk=− |
| |
| | x | |
18 paź 21:31
Grześ: Ja nie mam siły, może Tomek.Noah Ci wytłumaczy
18 paź 21:35
Lenka :
18 paź 21:46
Tomek.Noah: a skad jestes?
18 paź 21:52
Tomek.Noah:
log
ab=0 ⇔a
0=b =>a
0=1 b=1
czyli
−xk
k=(3−x)
2 mozemy bo x<0
18 paź 21:55
Lenka : yyy... dobra chyba i tak nie ma sensu..
18 paź 22:14