matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówności
<prosi> :):
rozwiąż nierówność I x I +
√
x
2
−2x +1
≤ 2 − x
18 paź 20:28
M:
18 kwi 12:02
Miś Uszaty:
x
2
−2x+1=(x−1)
2
√
x
2
−2x+1
=
√
(x−1)
2
=|x−1| |x|+|x−1|≤2−x to juz proste jest
18 kwi 12:42