matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Trex:
5
log
3
(7)
−7
log
3
(5)
18 paź 19:53
M:
18 kwi 12:03
an:
5
log3(7)
−7
log3(5)
=3
log
3
5*log
3
7
−3
log
3
7*log
3
5
=0
18 kwi 13:50
albo tak:
log
3
7=x ⇒ 7=3
x
to 5
x
−(3
x
)
log
3
5
=5
x
−5
x
=0
18 kwi 14:18