:D
dorcia: POMOCY



Rowerzysta przejechał na rowerze 10km w ciągu 1 h i 20 min. Ile czasu zużyłby na przejechanie
23,5km jadąc z tą samą prędkością ?
18 paź 19:25
Kejt:
t=1h 20min= ...s.
s=10km
jak wyliczysz to daj znać.. i podaj wynik.
18 paź 19:27
sierp: v=drogaczas
s=10km
t= 80min
v=10/80
v=18km/min
18=23,5t
t=sv
t=u{1/8}{23,5)
t=184min
18 paź 19:34
Kejt: jak ja nienawidzę gdy ktoś za kogoś zadanie rozwiązuje..
18 paź 19:35
sierp: sorry nie miałem co robić a przyda mi się takie powtórzenie z fizyki
18 paź 19:36
Kejt: to trzeba było zrobić to na kartce.. a nie tutaj. jej nie pomoże to, że przepisze sobie
rozwiązanie..
18 paź 19:37