matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Punkt A = (-1, 7) należy do wykresu funkcji
magda:
Punkt A = (−1, 7) należy do wykresu funkcji f(x) = ax
3
+2x
2
+3x +4. Znajdź współczynnik a . prosze o pomoc
18 paź 18:42
Kejt:
podstaw za x "−1" i przyrównaj do 7..
18 paź 18:45