matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie z logarytmów, znajdź liczbę x.
Critz:
(0,5)
x
= 2
√
2
Z wyjaśnieniem, jeżeli można
.
18 paź 18:32
Tomek.Noah:
1
(0,5)
x
=(
)
x
=2
−1
*x
2
√
2
=2
1
2
2
√
2
=2*2
1
2
=2
3
2
2
−x
=2
3
2
z roznowartosciowosci funkcji wykladniczej
3
−x=
2
3
x=−
2
18 paź 18:35