zadanie
o.n.a: | | 516 +257 | |
Dane sa liczby a= |
| i b= (4√2−2√3)(4√2+2√3)
|
| | 26*512 | |
a. porownaj a
−1 i b
−1
b.porownaj a
b i b
1
18 paź 18:14
o.n.a: poprawka
b. porownaj ab i ba
18 paź 18:15
o.n.a: | | 530 | |
zacielam sie. |
|  co teraz? help! |
| | 26*512 | |
18 paź 18:33
o.n.a: nikt nie pomoze?
18 paź 18:43
Godzio:
pomoże
18 paź 18:50
Godzio:
| | 516 + 514 | | 514(52 + 1) | |
a = |
| = |
| = |
| | 26 * 512 | | 26 * 512 | |
| | 514 * 26 | |
= |
| = ... |
| | 26 * 512 | |
b = (4
√2 − 2
√3)(4
√2 + 2
√3) = (4
√2)
2 − (2
√3)
2 = 32 − 12 = ...
i teraz porównuj
18 paź 18:51
o.n.a: mozesz mi wytlumaczyc jak rozwiazac a? dlaczego jest 514(52 + 1) i jak policzyc dalej?
18 paź 19:08