matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgii
HeLL:
(4x + 4
98
)
2
− (4x − 4
98
)
2
= 4
101
Czy za x należy wstawić 1? Bo mi wychodzi 1.... Proszę sprawdźcie!
18 paź 17:43
Tomek.Noah:
a moze zrobimy tak
a=4x b=4
98
(a+b)
2
−(a−b)
2
=4ab (sprawdź
) 4ab=4
101
4*4x*4
98
=4
101
4x*4
99
=4
101
4x=4
2
x=4
18 paź 18:26