matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Karola:
Rozwiąż równanie kwadratowe: 6x
2
−13x+5=0
18 paź 17:27
Palinka28:
delta : B
2
− 4 a c
18 paź 17:28
Palinka28:
Δ=169−6*4*5=169−120=49
√
49
=7 i teraz x
1
i x
2
wyliczyć
18 paź 17:30
Karola:
Dzięki bardzo
18 paź 17:48